Be the girl on the right Be the girl on the right. We zijn allemaal geneigd om mee te doen, niet opvallen en aanpassen. Dit is een heel natuurlijk gedrag, de kans om te overleven in een groep is simpel weg groter. Het dubbele er aan is dat we ons ook tegelijk ons willen onderscheiden van de rest. Carl Gustav Jung – psycholoog omschreef dit als ons streven naar individuatie ´we willen iemand zijn´. De afbeelding heeft op mij het effect van heerlijk onbevangen zijn. We noemen dat ook wel leven-in-het-moment ofwel hier en nu. Iets dat de meesten onder ons hebben afgeleerd. Onze gedachten schieten constant van -wat is er gebeurt (verleden) naar -wat gaat er komen (toekomst). Wat we bewonderen in kinderen is waar we allemaal naar verlangen, onbevangen leven. Ergens onderweg zijn we het kwijt geraakt. Maar dat wil nog niet zeggen dat we het niet terug kunnen vinden.

 

Categorieën: Identiteit

Gert Heres

Mijn naam is Gert Heres, ik ben getrouwd en we hebben drie volwassen zonen. Ik ben nuchter, onconventioneel en met de nodige humor en relativeringsvermogen. Ik heb iets met retro VW busjes en halve marathons. En ik hou van mijn werk als coach / counselor.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.