Je wilt het één, maar doet het ander. Je bent niet de enige die dit overkomt. Veel mensen lopen bewust of onbewust rond met een dubbel gevoel. En dat kost veel energie. En dat kan tot gevolg hebben dat je snel boos en geïrriteerd kunt raken over kleine dingen. De energie uit je stroomt in contact met bepaalde personen. Anderen gaat beschuldigen terwijl je dat helemaal niet wilt. Je komt steeds meer tot besef dat je niet de persoon bent die je had willen worden. Je bent op zoek naar een groundwork coach.

De mens is geschapen voor de vreugde

De mens is geschapen voor de vreugde – tot dit inzicht kwam Ignatius van Loyola (monnik 16e eeuw). Misschien wel confronterend om te lezen. Omdat op dit moment in je leven het zo anders is en anders kan voelen. Ignatius was een man die zo zijn tegenslagen kende in zijn leven. Na een lange zoektocht waarin hij God ontmoete bracht hem tot een aantal inzichten die hij deelde met zijn medebroeder. Niet veel later heeft hij de Jezuïeten orde gesticht. Een van de leefregels die hij mee gaf was om tijd te nemen voor het Levensgebed.

Het levensgebed ook wel geweten, bewustzijn of aandachts-onderzoek genoemd. Deze vorm van introspectief onderzoek doe je samen met God. Door dieper naar jezelf te kijken, krijg je toegang tot je ware zelf, tot de plek waar je God in waarheid kan vinden. Maar teleurstellingen, leegte, droefheid en ergernis kunnen je doen laten afkeren van God. De oproep van Ignatius was om je omkeren als je op deze weg zit.

Met het vraagstuk waarmee je worsteld, en dat kan gaan over werk, gezin of in relaties, kan ik je begeleiden om Gods waarheid te vinden. Samen met jou op zoek naar de vreugde. En dat jij jouw uniekheid zoals je geschapen bent mag uitleven.

 

Groundwork CoachMijn naam is Gert Heres, naast de reguliere opleiding ben ik geschoold tot Groundwork Coach. Een opleiding geleid door Michelle van Dusseldorp, waar  je toegerust wordt met principes die gebaseerd zijn op een integratie van theologie en psychologie. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.