De mens is geschapen voor de vreugde – Ignatius van Loyola (monnik). Misschien wel confronterend om te lezen. Omdat op dit moment in je leven het zo anders is en anders kan voelen. Ignatius was een man die zo zijn tegenslagen kende in zijn leven. Na een lange zoektocht waarin hij God ontmoete bracht hem tot een aantal inzichten die hij deelde met zijn medebroeder. Niet veel later heeft hij de Jezuïeten orde gesticht. Een van de leefregels die hij mee gaf was om 2-maal daags tijd te nemen voor het Levensgebed.

De mens is geschapen voor de vreugde – Ignatius van Loyola (monnik)

Het levensgebed ook wel geweten, bewustzijn of aandachts-onderzoek genoemd. Deze vorm van introspectief onderzoek doe je samen met God. Door dieper naar jezelf te kijken, krijg je toegang tot je ware zelf, tot de plek waar je God in waarheid kan vinden. Maar teleurstellingen, leegte, droefheid en ergernis kunnen je doen laten afkeren van God. De oproep van Ignatius was om je omkeren als je op deze weg zit.

Met het vraagstuk waarmee je worsteld, en dat kan gaan over werk, gezin of in relaties, kan ik je begeleiden om Gods waarheid te vinden. Ik maak daarbij gebruik van inzichten en theorieën uit de reguliere coach en therapie praktijk. Het is zeker geen pastoraal gesprek. Maar wel vanuit de grondhouding en christelijke traditie. Samen met jou op zoek naar de vreugde. En dat jij jouw uniekheid zoals je geschapen bent mag uitleven.

 

 

Coaching / CounselingMijn naam is Gert Heres, naast de reguliere opleiding ben in geschoold tot Groundwork Coach. Een opleiding geleid door Michelle van Dusseldorp, waar  je toegerust wordt met principes die gebaseerd zijn op een integratie van theologie en psychologie. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.