Regel nummer 6… alsjeblief! Denk aan regel nummer 6

Twee ministers zitten te vergaderen en terwijl ze in gesprek zijn, komt er ineens een man binnengestormd ongelofelijk boos, hij zwaait met zijn vuisten, luid schreeuwend waardoor hij de conversatie onderbreekt. De eerste minister tikt hem spreekwoordelijk op de vingers met de woorden: ‘Peter, alsjeblief! Denk aan regel nummer 6’. Onmiddellijk kalmeert Peter, hij buigt en verontschuldigt zich en loopt de kamer weer uit.

De ministers gaan verder met hun verhaal. Twintig minuten later vliegt de deur weer open en komt er een vrouw binnengelopen, helemaal buiten zichzelf van woede, haar haren volledig in de war, haar mascara uitgelopen. Tot de eerste minister weer tussenkomt en zegt: ‘Alsjeblief Maria, denk aan regel nummer 6’. En ook zij wordt meteen kalm, buigt en verontschuldigd zich waarna ze doodkalm de kamer weer uitloopt.

Hetzelfde liedje

En dan na twintig minuten alweer hetzelfde liedje. De derde keer zegt de bezoekende minister tegen zijn collega: ‘Dit is ongelofelijk, drie mensen volledig buiten zichzelf van kwaadheid en je zegt alleen maar: ‘Regel nummer 6′, waarop ze onmiddellijk kalmeren. Wil je me alsjeblief vertellen wat regel nummer zes is?’. ‘Oh ja, natuurlijk, het is heel gemakkelijk, regel nummer zes: neem jezelf toch niet zo verdomd serieus! ‘Mmmh, dat is een heel mooie regel, mag ik je vragen wat de andere regels dan zijn?’ ‘De andere regels? Die zijn er niet.

Tips

Als we met zijn allen nu eens af en toe wat meer stilstaan wanneer we weer eens volledig uit de bol gaan, dan zou de wereld er al veel beter uitzien. Voor iedereen maar vooral voor jezelf.

Ga even na waarom precies je zo door het lint gaat. Is het echt zo belangrijk? Wat win je erbij? Dat de mensen in je omgeving zich ook gaan opjagen, je meteen negatief tegemoet gaan treden? Of ga je met jezelf eens goed lachen? Waardoor je meteen veel sympathieker overkomt en mensen je meteen een warm hart toedragen.

Ik wens je veel plezier met jezelf zodat je nog meer van het leven kan genieten!
(bron: Benjamin Zanders – dirigent van het Bosten filharmonisch orkest)