Levensverhaal

Alsof ze niet had gewild dat ik geboren was. Ik was net als assepoester, ook al was ik een kerel. Ze gaf me voor alles de schuld. Misschien omdat ik lelijk ben denk ik. Toen ik ouder werd, ging het om geld Het leek alsof ze altijd iets van me wilde. Een keer heb ik haar gebeld, ik was depressief en moest huilenbelde ik haar om te huilen, want ik probeerde te stoppen met drugs, en ik voelde me echt depressief. Ze vertelde me in plaats het te verspillen aan drugs zou je het ook aan mij kunnen geven. Het ging zelfs zover dat dat ze mijn studiebeurs inde. Zonder dat ik het wist een creditcard op mijn naam had totdat ik de rekening kreeg. Toen heb ik het contact verbroken en ben ik gestopt met de telefoon te beantwoorden.

Twee jaar geleden belde ze me om te zeggen dat ze kanker had, en ze had een operatie nodig, maar ik heb niet eens de telefoon beantwoord. Ik dacht dat ze me weer in de maling nam. Ze liet een bericht achter, en zei: ” Michael, ik heb geprobeerd je te pakken te krijgen. Ik hou van je. En ik weet dat je van me houdt. En ik negeerde het gewoon. En ze stierf. En daardoor word ik gekweld door.

Ik heb geprobeerd om over m ‘ n leven te schrijven, maar ik kom niet voorbij mijn moeder. Ik wou dat ik mijn verhaal kon beginnen met dat telefoontje. Dat ze me zou vertellen dat ze van me hield. De enige andere keer dat ik van haar hield was toen ik van de drugs probeerde af te raken. Ik was een tiener, en ik had een paar weken gebruikt, en ik ging naar haar kamer om te vragen om schoonmaak soda. Ze begon te huilen, en ze zag er bang uit en ze zei: ” Michael, waarom heb je soda nodig? En ik voelde liefde op dat moment. En het was zo sterk dat ik stopte met crack gebruik. Ik heb nooit meer gebruikt. Ik ben niet naar een programma gegaan of zo. Dat is hoe sterk dat gevoel was.”  bron: http://www.humansofnewyork.com/

Autobiografisch schrijven

Autobiografisch schrijven is -uiteraard- schrijven over je eigen leven maar dan op zo’n manier, dat herinneringen levendig worden en je iets nieuws kunnen vertellen. We gebruiken schrijfmethodes die je vanuit een nieuw perspectief laten kijken naar bekende verhalen uit je leven. Je gaat met andere ogen kijken en krijgt meer zicht op jezelf.

We proberen tijdens het schrijven ons kritische zelf het zwijgen op te leggen en snel en kort te schrijven, bijna zonder nadenken. Dan put je uit een bron waar je normaal gesproken niet zomaar toegang tot hebt. Het lijkt je pen uit te stromen.

 

Binnenkort verschijnt hier een on-line cursus omarm je eigen levensverhaal

 

Wil je op de hoogte worden gehouden vul dan hieronder je naam en email in.