Ik zie iets – Ik vindt iets – Ik zeg het je niet - maar ….– Ik zie iets …
– Ik vind iets …
– Ik zég het je niet…
– maar ik houd je er wél verantwoordelijk voor!’

Onbewust maken we ons hier vaker schuldig aan dan we denken. Ik zie iets maar……. We ergeren ons aan het gedrag van een collega, vrienden, familie en vul maar in. Die ergernis gaat met ons aan de haal. We gaan bondjes sluiten, om een gemeenschappelijke´vijand´te creëren. En in dit hele proces voel je de onderhuidse spanning stijgen en uiteindelijk zijn we boos op de ander.

Je kan deze regel ook omkeren;

– ik mag alles zeggen
– ik mag alles vinden
– maar ik mag niet alles doen!

Categorieën: Communicatie

Gert Heres

Mijn naam is Gert Heres, ik ben getrouwd en we hebben drie volwassen zonen. Ik ben nuchter, onconventioneel en met de nodige humor en relativeringsvermogen. Ik heb iets met retro VW busjes en halve marathons. En ik hou van mijn werk als coach / counselor.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.